Categories
Lifestyle

Hoe u uw partner aan boord kunt krijgen met een gezonde levensstijlverandering

Wanneer u besluit om een ​​verbintenis aan te gaan met uw gezondheid en uw partner niet, kan dit uw relatie onder druk zetten. Hier is hoe te handelen.

We hebben allemaal die gelukkige, fitte stellen gezien: ze hakken salade-ingrediënten samen, plaatsen ingewikkelde yoga-partner-poses op Instagram en vergelijken voortdurend hun dagelijkse stappentellingen.

Mijn man en ik zijn niet zo extreem als het gaat om een ​​gezonde levensstijl, maar in veel opzichten worden we positief door elkaar beïnvloed. Als ik hem naar de sportschool zie gaan, heb ik veel minder kans om een ​​training over te slaan. En als ik kies voor een stuk minder pure chocolade als toetje, doet hij dat meestal ook.

Maar wat gebeurt er als de helft van een stel aan een levensveranderende fitnessreis begint en de billen van het andere lid stevig op de bank blijven zitten?

“Onze relatie met voedsel en ons lichaam is zo verweven met de andere gebieden van ons leven, dat het bijna onmogelijk is om grote veranderingen aan te brengen in onze voedings-, fitness- en lichaamsbeeldroutine zonder dat dit bijna elk deel van ons leven beïnvloedt”, zegt Kingsford.

Het is niet ongebruikelijk dat de partner die niet op de groene smoothie-trein stapt, begint met het in twijfel trekken van de relatie en het rouwleven zoals hij of zij dat kende.

Dwing uw nieuwe interesse niet aan uw partner

Kingsford zegt dat het een misvatting is dat een stel dezelfde fysieke activiteiten moet uitoefenen. Integendeel: “Ik heb gezien dat veel stellen totaal verschillende ideeën hebben over wat gezondheid en fitness voor hen persoonlijk betekent, maar ze zijn het er gewoon over eens dat het belangrijk is, dus implementeren ze hun eigen individuele programma’s dienovereenkomstig”, zegt ze. ‘Dit werkt meestal prima. Waar ik de meeste worsteling zie, is wanneer de ene partner fundamenteel gelooft dat gezondheid en fitness een prioriteit is en de andere partner dat niet. Dit is waar ik het meest saboterende en destructieve gedrag zie. ”

Communiceer uw behoeften

Weet dat een compromis de sleutel is

Stel je partner gerust dat het om jou gaat, niet om hen

Vier de kleine overwinningen

Categories
Lifestyle

Wetenschappers hebben berekend hoeveel langer je kunt leven met een gezonde levensstijl

Studie na studie herinnert ons eraan dat hoe uitdagend het ook kan zijn, vasthouden aan gezonde gewoonten – goed eten, regelmatig sporten, niet roken, een gezond gewicht behouden en bepalen hoeveel alcohol je drinkt – kan ons helpen langer te leven. Maar extra jaren aanpakken is niet zo aantrekkelijk als sommige of de meeste van hen worden overspoeld met hartaandoeningen, diabetes of kanker.

In een onderzoek uit 2018 heeft een internationale groep onderzoekers onder leiding van wetenschappers van Harvard T.H. Chan School of Public Health ontdekte dat het aannemen van vijf gezonde gewoonten de levensverwachting met 14 jaar voor vrouwen en met 12 jaar voor mannen zou kunnen verlengen:

het eten van een dieet met veel planten en weinig vetten

enkele uren per week trainen op een matig tot krachtig niveau

een gezond lichaamsgewicht behouden

niet roken

consumeert niet meer dan één alcoholische drank per dag voor vrouwen en twee voor mannen

De deelnemers beantwoordden om de twee jaar tot 2014 vragenlijsten over hun levensstijl en hun gezondheid. Op basis van hun antwoorden kreeg elke deelnemer een “levensstijl” -score van 0-5, waarbij hogere scores een betere naleving van gezonde richtlijnen betekenden. De onderzoekers probeerden deze scores vervolgens te correleren met hoe lang de deelnemers zonder hartaandoeningen, kanker of diabetes leefden.

Vrouwen die aan vier of vijf van de gezonde gewoonten voldeden, leefden na de leeftijd van 50 jaar gemiddeld 34 jaar langer zonder die ziekten, vergeleken met 24 jaar voor vrouwen die zeiden dat ze geen van de gezonde gewoonten volgden. Mannen die aangaven dat ze vier of vijf leefgewoonten vervulden, leefden na hun vijftigste jaar gemiddeld nog 31 jaar ziektevrij, terwijl degenen die geen van hen gebruikten, gemiddeld nog 23 jaar na hun vijftigste leefden.

Hu zegt dat geen van de vijf factoren belangrijker was dan de andere; de voordelen van het redden van mensen en het verlengen van het leven waren voor alle vijf vergelijkbaar. Verder suggereert het bewijs dat de bijdragen van elke factor additief zijn – het aantal jaren ziektevrij leven nam toe met elke extra gezonde gewoonte die mensen volgden. “Mensen mogen niet worden ontmoedigd om ze over te nemen als ze een of twee factoren moeilijk te volgen vinden”, zegt Hu.

En omdat alle deelnemers aan de studie ouder waren dan 30 jaar, suggereren de bevindingen ook dat “het nooit te laat is om te veranderen”, zegt Hu. “Het is altijd beter om zo vroeg mogelijk een gezonde levensstijl aan te nemen, maar zelfs als ze relatief laat in het leven worden aangenomen, zal dit later nog steeds aanzienlijke gezondheidsvoordelen opleveren.”

Categories
Lifestyle

Hoe u een training gemakkelijker kunt laten aanvoelen

Hoe je je voelt tijdens de training is niet altijd een weerspiegeling van hoe fit je bent. Als je weet hoe je het moet beheren en verschillende mentale trucs kunt gebruiken, zul je je niet alleen beter gaan voelen dan je anders zou doen, je zult beter presteren, meer doen en harder trainen. Fitness zit meestal in je hoofd. Als je eenmaal aan het oefenen bent, zijn er een paar trucs die je kunt gebruiken om het hele proces voor jezelf gemakkelijker te maken:

Denk er niet aan hoe moeilijk het is.

We concentreren ons vaak te veel op hoe moeilijk en uitdagend training is, vergroten het in ons hoofd, terwijl we steeds meer worstelen met de belasting. Hoe meer je denkt dat je het niet aankan, hoe moeilijker het voelt.

Neem jezelf een paar seconden ergens anders mee naartoe.

Als waar je bent minder dan comfortabel is, stel je dan voor waar je nu zou willen zijn en neem jezelf daar in je hoofd. Stel je iets plezierigs voor, iets waar je maar een paar seconden van geniet.

Liggen.

Zeg gewoon tegen jezelf dat je dit nooit meer zult doen of een lange pauze zult nemen … na deze tijd. Het enige wat je nodig hebt, is jezelf hoop te geven dat wat je nu doet een uitdaging kan zijn, maar het zal spoedig, mogelijk permanent, voorbij zijn. Kom dan de volgende dag of de dag erna opdagen.

Train met muziek.

Muziek kan, vanwege het kalmerende effect, leiden tot verminderde spierspanning en efficiëntere oxygenatie. We kunnen niet alleen meer doen en voelen ons later minder uitgeput, maar de oefening zelf voelt ook minder belastend aan.

Probeer gamification.

Als u uw gedachten op een kortetermijndoel houdt, controleert u minder goed hoe u zich voelt. Het is gewoon een simpele heroriëntatie die je helpt vermoeidheid of ander ongemak te vergeten. Als het je doel is om het gewoon achter de rug te hebben en je niets anders hebt om je gedachten mee bezig te houden, zul je uiteindelijk jezelf analyseren en hoe je je om de minuut voelt.

Categories
Lifestyle

Hoe u uzelf elke dag kunt laten sporten

Hier is wat magisch sprankelend stof dat je helemaal over jezelf kunt strooien en je meteen energiek en enthousiast voelt om op te staan ​​en eraan te werken, werk alsof er geen morgen is.

Doe het, niet omdat iemand op internet je heeft verteld dat je het zou moeten doen, maar omdat het juist is om te doen, het gezonde is om te doen. Motivatie is niet iets bijzonders dat sommige mensen gewoon bezitten – het is iets dat je elke dag in jezelf cultiveert en promoot. Niemand houdt van pijn, pijn, hel, zelfs een beetje ongemak. En laten we eerlijk zijn, het is heel comfortabel om uren voor de volgende maaltijd behoorlijk voor het scherm te zitten, maar weet je wie er nog meer zo’n levensstijl heeft? Hamsters. En ze hebben een loopwiel dat ze gebruiken.

Het menselijk lichaam is ontworpen om te werken – het is op zijn best als het werkt en het is het gelukkigst als het wordt uitgeoefend. Je geest zal je honderd keer vertellen dat je het niet wilt en het dan ook niet echt nodig hebt. Je eigen hoofd probeert je te belazeren, ja.

Soms hoef je alleen maar te verschijnen. Dat is alles. Je hoeft niet klaar te zijn, de omstandigheden hoeven niet ideaal te zijn (dat zijn ze nooit) en de uitrusting is echt optioneel zolang je een t-shirt en een korte broek hebt. Kom opdagen en doorloop de bewegingen, zelfs als je minuten moet tellen totdat het voorbij is. De gretigheid en de opwinding over wat je soms doet, komt tijdens het proces – zoals eetlust die tijdens een maaltijd ontstaat. Kom opdagen en doe wat je kunt in elk tempo dat je kunt, maar doe het.

Het is normaal dat je het gevoel hebt dat je er niet in bent, alsof je uit vorm bent, alsof alles gewoon verkeerd is. Toch doorloop je de bewegingen – de een na de ander. Je bent daar – wat ga je nog meer doen, instorten en huilen? Je hebt die optie ook, maar wat heeft het voor zin? Kom opdagen en doe het en je zult later nadenken over hoe het pijn doet, als je het gevoel hebt dat het overweldigd wordt door je eigen ontzag en zo. Zodra het klaar is, is het moment dat het voorbij is alles wat je voelt trots … en misschien een beetje pijn hier en daar, maar dat is oké. Je weet dat het goed is omdat je het hebt gedaan.

Gemotiveerd raken is geweldig, opgewonden – fantastisch! Het is echter niet duurzaam. Dus blijf bij “gewoon opdagen”. Je zou toch geen maaltijd missen? Nou, je moet je lichaam net zoveel bewegen als je voedsel nodig hebt. Zonder dat zal je lichaam langzaam beginnen af ​​te breken en zal je kwaliteit van leven uiteindelijk afnemen. Als een piepende deur die je niet echt opmerkt totdat je hem op een dag repareert … en pas als je zonder reden ineenkrimpt terwijl je die deur opent die geen geluid meer maakt, besef je hoeveel het je vroeger dwars zat.

Categories
Lifestyle

Hoe evenwicht te vinden tussen aflaten en fitness

De sleutel tot een gezond en gelukkig leven ligt in het vinden van balans, niet in het ontzeggen van jezelf de basisgenot van het leven, zoals comfort food en tv. Op voorwaarde dat u dingen in evenwicht kunt brengen met lichaamsbeweging en gezondere voedselkeuzes, kunt en moet u zichzelf verwennen.

Het basisprincipe ervan is bekend, want we hebben het allemaal in ons laten drummen toen we opgroeiden: als je ervoor werkte, kun je het krijgen. Het gaat erom of je het verdient om een ​​uur langer een videogame te spelen of een chocola te eten of niet. En het werkt, als je er eerst voor betaalt.

Voedselverwennerij

Voedselaflaten zijn lastig, omdat je jezelf niet na elke trainingssessie iets lekkers en comfort kunt gunnen, anders annuleer je al je harde werk. Het komt er echt op neer om een ​​eenvoudige formule correct te gebruiken. Als je lichaam het extra voedsel = energie krijgt om in te branden, heeft het geen reden om in je reserves te graven. Het is dus geen goed idee om na elke run een chocolade te drinken, tenzij je meer dan 10K hebt gelopen en een calorisch tekort hebt, zelfs na bijvoorbeeld een marsbar. U kunt uw “betaling” wel in termijnen doen gedurende meerdere trainingssessies.

Tv- en videogames

Dit zijn leuke, vooral series van goede kwaliteit en games van goede kwaliteit, niet iets dat je uit verveling bekijkt en speelt. De tv of games zijn niet het probleem, het constante zitten en nietsdoen. Onze lichamen zijn ontworpen om te werken en zijn het gelukkigst als ze zijn getraind. Dit is inderdaad de situatie van “gebruik het of verlies het”. En de meesten van ons brengen de hele dag veel tijd door met zitten, dus we hebben veel extra activiteit nodig om dat al te compenseren.

Het staat allemaal in de balans

Uiteindelijk raak je gewend aan de dagelijkse oefening en denk je er niet eens twee keer over na. Het wordt net zo normaal als je tanden poetsen; en om eerlijk te zijn zou het net zo goed een deel van je leven moeten zijn om fit te worden en te blijven.

Verdien je speeltijd en je zult je er nooit meer schuldig over voelen.

Categories
Lifestyle

De eerste stap naar permanente fitheid

Een mooi lichaam begint niet met een dieet en / of een lidmaatschap van een sportschool. Het begint in je hoofd. En dat mooie, opmerkzame je vindt dan zijn weg naar buiten voor iedereen om te zien. Het begint met zelfrespect, liefde en begrip dat je geest en je lichaam met elkaar verbonden zijn. De weg naar een betere lichaamsbouw ligt niet door de ene te martelen om de andere te verbeteren, maar wordt geboren uit de vereniging van de twee. Hoe we eruit zien is slechts een projectie van hoe we ons voelen… begin je nu fit en krachtig, mooi en verdienstelijk te voelen. De keuzes die je maakt moeten gemaakt worden uit liefde, liefde en respect voor jezelf en alleen dan zul je echte, blijvende resultaten gaan behalen.

Het is onze houding die moet veranderen, de manier waarop we over onszelf denken. In plaats van een lijst te volgen, zou je moeten beginnen met te vragen waarom zou je dit of dat eten? Wees nieuwsgierig naar wat je in je lichaam stopt, want dat zal het bouwmateriaal zijn voor de nieuwe mooie jij. Tenzij een bepaalde oefening u plezier geeft, mag u het niet doen. Je mag niet doen waar je een hekel aan hebt en positieve resultaten verwachten, tenzij je merkt dat je er uiteindelijk verliefd op wordt.

Om je lichaam vorm te geven, moet je eerst je geest vormen, je lichaam met respect behandelen en alles voorzien wat het nodig heeft, je activiteiten kiezen en wat je aandachtig eet. Om van buiten te veranderen, moet je beginnen met de persoon waarin je bent, geef het je volledige aandacht, zorg en liefde en zie het transformeren.

Categories
Lifestyle

Hoe u uw lichaam kunt laten luisteren

We zijn gespleten persoonlijkheden, bijna twee wezens die in één lichaam leven. Biologisch zijn we geëvolueerd om te communiceren om ons punt over te brengen en onze intenties duidelijk te maken. Om uit te drukken waar we staan, wat we willen of waarom we iets doen, hoeven we alleen maar te spreken … of dat denken we.

Ons lichaam heeft zijn eigen ideeën. Het heeft een uitstekende richtlijn, met als belangrijkste doel ons de beste overlevingskansen te geven. Het heeft hetzelfde doel als 200.000 jaar geleden: ons in leven houden. Alleen al omdat onze doelen recentelijk zijn veranderd, is het niet mogelijk te weten dat we daarom binnen ons eigen lichaam vaak in twee richtingen tegelijk worden getrokken.

We eten meer dan we nodig hebben omdat voedsel nu toegankelijk is en er veel is, maar aangezien ons lichaam de memo niet heeft gekregen, slaan ze het op omdat het hele lichaam begrijpt dat de tijden moeilijk zijn of op een gegeven moment moeilijk zullen worden dus alle middelen moeten worden gekoesterd.

Om het lichaam te hebben dat je wilt, een lichaam dat naar je luistert en reageert op al je opdrachten, wat die opdracht ook is, moet je de behoeften ervan respecteren en begrijpen wat de drijfveren zijn. Je moet een manier vinden om te communiceren en een gemeenschappelijke basis te vinden door je leven zo te structureren dat het de verandering op natuurlijke wijze beïnvloedt, zonder je lichaam tot onderwerping te dwingen.

Als je permanente verandering wilt, moet je levensstijl ook permanent veranderen. Breng een dialoog met je lichaam tot stand en laat zien dat er voedsel in overvloed is – het gaat niet weg, het is niet nodig het vast te houden. Laat ook zien dat je het nodig hebt om sterker te worden, omdat je het nodig hebt om dagelijks bepaalde taken uit te voeren (hardlopen, squats, push-ups), dus het zal ervoor zorgen dat het zichzelf aanpast aan de fysieke belasting.

Categories
Lifestyle

Fit worden en blijven als je een relatie hebt

Studies tonen aan dat de meeste mensen aankomen als ze een relatie hebben. Het is niet alleen dat de jacht voorbij is en we hebben al iemand om ons leven mee te delen en we voelen niet de druk om in vorm te blijven, het is ook het feit dat we nu alles wat we doen moeten coördineren met onze wederhelft die we nu hebben deel alles met.

Rekruteer je wederhelft om mee te doen

Werk volgens het principe dat koppels die samen trainen bij elkaar blijven. Het enige dat u nodig heeft, is een beetje planning, waarbij alle partijen op de hoogte zijn van de precieze tijd en het soort training dat u gaat volgen, zodat iedereen er mentaal en fysiek klaar voor is.

Koop een plan en zorg ervoor dat u het altijd kunt zien

Het vinden van een goed programma om te volgen is het halve werk, vasthouden eraan is een andere zaak. Het belangrijkste obstakel is dat we geneigd zijn het plan te vinden, maar het dan de helft van de tijd negeren. Druk alles af en leg het tentoon, kruis het na voltooiing aan en houd je voortgang bij.

Ga akkoord met het menu

Als we een relatie hebben, kunnen we geen diners annuleren of rondkomen met een halve yoghurt en wat zonlicht – het zou niet eerlijk zijn tegenover de persoon met wie je bent. Er wordt dus gekookt en er wordt altijd gegeten.

Maak uw huis fitnessvriendelijk

De beste manier om tussendoortjes te voorkomen, is door frites en snoep (chips en snoep) volledig uit uw huis te verwijderen. Dus als u iets speciaals en niet zo goeds voor u wilt hebben, moet u het huis verlaten en het eerst gaan halen. Je zult er op zijn minst een wandeling van maken en in het beste geval – je wilt niet de moeite nemen om uit te gaan en geen snack te eten. Je kunt een schaal met gewassen en kant-en-klare appels en peren op een tafel zetten voor als je ergens zin in hebt.