Bewezen stappen om poriën er kleiner uit te laten zien

Naast genetica zijn er een paar dingen die kunnen bijdragen aan de grootte van je poriën.

Overmatige blootstelling aan de zon – Te veel blootstelling aan de zon kan ertoe leiden dat ons collageen onder de dermis afbreekt, wat resulteert in een trekkracht van de huid die aan de poriën kan trekken en ze groter kan maken. Na verloop van tijd wordt onze huid overmatig blootgesteld aan de schadelijke stralen van de zon, waardoor de onderliggende dermis wordt aangetast.

Verstopte poriën – Wanneer een porie overtollige olie bevat, kan deze vuil, make-up en andere onzuiverheden aantrekken. Zodra deze deeltjes zich in onze poriën bevinden, kunnen ze deze zelfs uitrekken.

Leeftijd – Veroudering lijkt echt een factor te zijn in zowat alles wat met ons uiterlijk te maken heeft. Maar zoals ik al zei, veroudering verslaat zeker het alternatief. Naarmate we ouder worden, begint onze huid van nature wat van zijn elasticiteit te verliezen.

Kunnen we onze grote poriën echt verkleinen?

Veel mensen zullen je vertellen dat het onmogelijk is om je poriën zichtbaar te verkleinen, maar ik denk anders. Het kan wat tijd en toewijding kosten, maar als je enkele eenvoudige huidverzorgingsregels toepast, denk ik dat je grote poriën zeker minder zichtbaar kunt maken.

Snelle stappen om zichtbare poriën te verkleinen

1. Reinig en toon uw huid regelmatig

Je gezicht wassen is elke ochtend als je wakker wordt en elke avond voor het slapengaan is cruciaal. Dit helpt uw ​​oliepeil onder controle te houden en helpt om vuil, make-up en ander vuil van uw huid te verwijderen. Ik zoek altijd naar reinigingsmiddelen die talgcontrole bieden.

2. Draag niet-comedogene make-up

We zien de term veel, maar wat betekent niet-comedogeen? Eenvoudig gezegd betekent dit dat de ingrediënten in een specifiek product zijn getest om aan te tonen dat ze de poriën niet blokkeren. Als het gaat om winkelen voor make-up, moet u op zoek gaan naar die producten die zijn gelabeld als niet-comedogeen om uw poriegrootte te helpen beheersen. Meestal staan ​​de woorden ‘niet-comedogeen’ trots op de verpakking.

3. Draag zonnebrandcrème

We weten allemaal dat het gebruik van zonnebrandcrème cruciaal is om onze huid er jong en fantastisch uit te laten zien. We moeten ons collageen beschermen, want als de integriteit ervan wordt aangetast, let dan op een grotere poriegrootte. Zoek een mooie dagelijkse moisturizer met SPF. Als je langere tijd in de zon gaat liggen, breng dan aan, breng aan en breng opnieuw aan voor maximale bescherming.

4. Exfolieer je huid

Regelmatig scrubben zal zeker helpen voorkomen dat vuil, overtollige olie en make-up in uw poriën blijven steken. Het is ook geweldig om dode huidcellen van je gezicht te verwijderen. Deze huidcellen kunnen vast komen te zitten door de olie op onze huid en ingebed in de poriën. Als ze daar eenmaal zijn aangekomen, zullen ze alleen de poriën groter en mogelijk ontstoken maken, en dat kan helaas leiden tot puistjes.

5. Blijf kalm

Temperatuur kan een grote rol spelen in de grootte van onze poriën. Wanneer onze huid aan de warmere kant is, beginnen onze poriën zich daadwerkelijk te openen. Dit gebeurt wanneer we in de zon zijn of in een warm bad of onder de douche. Als onze huid begint af te koelen, beginnen onze poriën te sluiten. Een lekker koel scheutje koud water op je gezicht kan helpen om die poriën te sluiten, net als sommige ijsblokjes die in een doek zijn gewikkeld.

Geduld en zorgvuldige reiniging is de weg naar zichtbaar kleinere poriën

De sleutel tot kleinere poriën is ijverig zijn in hoe u voor uw huid zorgt. Door goede hygiëne te beoefenen en elke dag mijn ‘poriezorg’ stappen te volgen, komt u op weg naar poriënverbetering. Het ergste dat je tijdens je gevecht met je poriën kunt doen, is door ze te obsederen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Why Organic Fashion Is All The Rage Again