846758952

Decoratiestijlen die slagen in de herfst

Elk seizoen van het jaar heeft zijn eigen decoratieregels. In de lente en zomer hebben kleur en licht de overhand, terwijl we in de herfst en winter de neiging hebben om ons te herinneren, met elementen die rust, warmte en comfort bieden.

Maar die zoektocht naar warmte en die neiging om naar binnen te kijken, impliceert geen saaie of eentonige versiering. Integendeel; de overgang naar de koudere seizoenen kan worden tegengegaan met vrolijke elementen, die bijdragen aan ons huis voor een positieve, comfortabele lucht en in harmonie met de natuur. Dat vinden we in de decoratieve trends van dit jaar: alles en voor ieder wat wils, maar vooral energie en positiviteit.

Boho-chic of fusion-stijl

De beste manier om de herfst tegemoet te gaan, is jezelf te omringen met vrolijke en inspirerende elementen die een bohemien en ongedwongen tintje in je leven brengen. Dat is wat de boho-chique stijl biedt, een diverse en eclectische decoratieve lijn waar alles in past en die sterk is toegewijd aan fusie.

Als je een reisgeest hebt en gepassioneerd bent door verschillende culturen, dan is dit je decoratieve stijl. Je kunt elementen uit verschillende bronnen opnemen, van een Perzisch tapijt tot een Caribische hangmat, maar de set moet een betekenis hebben. Dat is de sleutel tot boho-chic: fusion, ja, maar altijd op zoek naar harmonie en samenhang. Het is geen kwestie van het plaatsen van voorwerpen en meubels zonder rijm of reden; alles moet een betekenis hebben en beantwoorden aan esthetische criteria.

Scandinavische stijl

In tegenstelling tot de boho-chique stijl hebben we de Scandinavische decoratie, zeer aanwezig in Europese woningen. Neutrale kleuren, eenvoud, rechte lijnen, open ruimtes … dat is de Scandinavische stijl; een manier om het leven te begrijpen dat vlucht voor vluchtelingen en altijd op zoek is naar evenwicht en troost.

Deze toewijding aan witte en aardetinten helpt bij het creëren van warme en heldere omgevingen, sterk aanbevolen om de schommelingen van het weer tegen te gaan. Als het op straat koud en donker is, kun je thuis in ieder geval een andere sfeer opsnuiven.

Natuurlijke stijl

De Scandinavische of Scandinavische stijl co-indices in veel opzichten met de zogenaamde natuurlijke stijl. De twee zetten in op lichte tonen en helderheid. Het verschil is dat hout en organische materialen (steen, keramiek, etc.) domineren in de natuurlijke stijl. Ook bamboe is erg aanwezig, vooral in vloeren, en rieten meubelen ontbreken ook niet. Wat betreft textiel, zijn er veel katoen, linnen en wol.

Kortom, het gaat om teruggaan naar het verleden, het terugwinnen van natuurlijke materialen die ons verzoenen met de omgeving en met traditie.

Industriële stijl en vintage accenten

De industriële stijl en de vintage accenten verliezen ook deze herfst-winter geen stoom. Het zijn de retro-details die enkele jaren geleden zo succesvol waren en die een groot deel van de bevolking blijven overtuigen.

In de industriële stijl zijn de stermaterialen ijzer en staal, die perfect combineren met hout. Meubels uit verschillende periodes zijn toegestaan, maar moeten wel consequent en volgens een uniform kleurenpalet worden ingericht.

De laatste van de laatste

We hebben het gehad over succesvolle decoratieve trends met traditie en traditie, maar de laatste voor dit najaar zal je verrassen. Sommige decorateurs wedden op behang met natuurlijke elementen, die doen denken aan een jungle of een tropische setting.

Wat betreft de kleuren, er zijn er die durven met roze, groen en lichtblauw, zowel op muren als in textiel en decoratieve objecten. Het is een manier om de winter door te komen en een oase van frisheid en plezier te creëren, zelfs in de koudste maanden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
The Prettiest Bags You Must Consider