Geef uw make-upborstels een schone veeg

Hier zijn mijn beste tips om je make-upborstels als nieuw te houden.

Maak je make-upborstels regelmatig schoon

Als je altijd make-up draagt, maak je make-upborstels dan eens per week schoon. Minder regelmatig make-up dragen? Reinig ze minstens maandelijks.

Ik vind dat het het beste is om make-upborstels ‘s nachts te wassen voordat je naar bed gaat, zodat ze de kans krijgen om te drogen voordat je ze weer gebruikt. Zorg ervoor dat je ze plat legt om te drogen

Pak een stuk zeep

U hoeft uw zuurverdiende geld niet te verspillen aan speciale make-upborstelreinigers. Je kunt je penselen echt geweldig reinigen met gewone, ongeparfumeerde witte zeep. Je kunt ook zachte shampoos gebruiken die sulfaatvrij zijn, of zelfs babyshampoo.

Als je echt een speciale make-upborstelreiniger wilt, lees dan het etiket en koop geen reinigingsmiddelen die alcohol bevatten. Die drogen alleen de borstelharen uit en veroorzaken uiteindelijk breuk. Naar mijn mening is het gewoon niet de moeite waard als een klein oud stuk zeep dezelfde truc doet.

1. Maak je penseel helemaal nat met lauw water.

2. Zodra je penseel verzadigd is, draai je je penseel op een stuk zeep totdat het schuimt, of breng je shampoo aan op een spons en draai je je penseel gewoon op de spons totdat je een mooi schuim krijgt. Het zal je helemaal vervelen als je alle make-upkleuren uit de borstels ziet komen.

3. Mogelijk moet u de borstel spoelen en een paar keer dezelfde wervelingstechniek gebruiken om alle oude make-up van uw borstel te verwijderen.

4. Als je denkt dat alle make-up, oliën en smurrie uit de borstel zijn verwijderd, spoel je het af met lauw water. Als de haren glad of slijmerig aanvoelen, moet je doorgaan met spoelen om ervoor te zorgen dat alle zeep of shampoo is verwijderd.

Als je borstels een metalen band hebben, probeer dit gebied dan niet nat te maken. Het kan tot roest leiden en uiteindelijk uw penseel vernielen.

5. Knijp zachtjes in je borstel om het overtollige water te verwijderen en laat het plat drogen op een schone handdoek. Je borstels moeten binnen ongeveer 6 tot 8 uur drogen, dus het is de ideale tijd om ze schoon te maken voordat je naar bed gaat.

Vergeet de handvatten niet

U kunt de handgrepen eenvoudig schoonmaken met een zeepsop. Als je een echte kiemfreak bent, gebruik dan een beetje ontsmettingsalcohol. Zo reinig en desinfecteer je in één snelle stap.

Bewaar de namen en nummers

Als je je penselen echt in topvorm wilt houden, doe dan een beetje doorzichtige nagellak over de naam of het nummer op de borstelhendel. Namen en nummers zullen uiteindelijk slijten en bij regelmatig wassen zul je merken dat ze beginnen te verdwijnen. Een snelle laag poetsmiddel zal de penseelinformatie zeker beschermen, dus u vergeet niet welke penseel waarvoor wordt gebruikt.

Conditioneer je borstels

Als je merkt dat je borstels na verloop van tijd wat stug aanvoelen, masseer dan een klein beetje haarconditioner in de borstelharen en spoel af met warm water. Droog ze plat zoals je normaal zou doen om dat zachte, luxueuze gevoel terug te geven.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
80s Inspired Party Outfits Worn By Supermodels