Tips om zonnebrand te verzachten en te behandelen

Onbeschermde blootstelling aan de zon is een belangrijke oorzaak van huidbeschadiging, vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker. Maar laten we eerlijk zijn, zelfs degenen onder ons die alle voorzorgsmaatregelen nemen om onze huid te beschermen tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralen, kunnen soms in de war raken. En als we zonnebrand krijgen, betalen we zeker de prijs. Dus, als je bent vergeten om dekking te zoeken in de schaduw, je zonnebrandcrème niet hebt gedragen of gewoon bent vergeten om opnieuw aan te brengen na een snelle duik in het zwembad, heb ik een paar tips om je huid te kalmeren. En onthoud, voor ernstige brandwonden, zoek medische hulp.

Afkoelen

Als je lichaam het gevoel heeft dat het in brand staat na verbranding door de zon, neem dan even de tijd om af te koelen. Neem een ​​koele douche of bad om het ongemak te verminderen en te voorkomen dat uw algehele lichaamstemperatuur stijgt. Vermijd washandjes, want die kunnen aanvoelen als natuurlijk schuurpapier dat aan je huid knaagt. Als je kunt, vergeet dan het gebruik van zeep. Sommige agressieve reinigingsmiddelen en geurstoffen in je zeep of douchegel kunnen je reeds geïrriteerde huid verergeren.

Maak los

Probeer strakke kleding te vermijden, afhankelijk van de locatie en de ernst van uw zonnebrand. De bandjes van je badpak, de tailleband van je broek en zelfs de kraag van je shirt kunnen grote oorzaken van irritatie worden. Trek je kleding dus zo snel mogelijk uit om onnodige benauwdheid of wrijving van je verbrande huid te voorkomen. Als je ongekleed kunt blijven, ga er dan voor. Als je dat niet kunt, bedek dan loszittende, lichtgewicht kleding om de pijn te voorkomen.

Gebruik een irriterend middel

Er is geen vervanging voor een echt anti-irriterend product. Zoek naar een product met een van de indicaties voor behandeling van zonnebrand en huidirritatie. Deze producten zijn geformuleerd om de symptomen van zonnebrand aan te pakken en in de Verenigde Staten zijn het vrij verkrijgbare medicijnen. Zonnebrand is een medische aandoening die op de juiste manier moet worden behandeld.

Blijf gehydrateerd

Als je huid gebakken is, wordt hij ook minder vocht dat hij nodig heeft om optimaal te functioneren. Vul uw hele lichaam gedurende deze tijd bij met water. Wanneer je lichaam gehydrateerd is, helpt het om zonnebrand te verzachten en sneller te genezen. Dus drink op. Dit is ook een goed moment om het huidoppervlak te voeden en te hydrateren om te voorkomen dat het uitdroogt, geïrriteerd en jeukt.

Beheer de pijn

Bij de meeste zonnebrand komt pijn en ontsteking. Het nemen van een vrij verkrijgbare pijnstiller, zoals ibuprofen of aspirine, kan zeker helpen bij het ongemak. Gebruik altijd medicijnen zoals aangegeven op het etiket en stop het gebruik als u problemen heeft.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Oplossingen om een stralende huid te bereiken